Landelijke Aquascapingwedstrijd 2018De Wedstrijd:

De N.B.A.T. biedt al sinds jaren de mogelijkheid voor leden om mee te doen aan keuringen. Deze keuringen worden verricht door aangestelde Bondskeurmeesters. In tegenstelling tot alle andere keuringen die wij doen is deze Aquascaping-wedstrijd helemaal online! Het is wel de bedoeling dat je aquarium binnen deze categorie past.

Aquascaping is een vorm van aquarium houden die momenteel in opkomst is en waar al vele aquarianen mee bezig zijn. Eigenlijk zijn we binnen de NBAT natuurlijk al vele jaren bezig met scaping, vormgeven is iets wat we binnen de Nederlandse aquaristiek heel goed beheersen. Maar de laatste jaren heeft het Aquascaping, bekend geworden door onder andere Takashi Amano een eigen vlucht genomen. Prachtig om te zien hoe sommige een aquarium inrichten. Een van de vormen die bekend zijn is de Iwagumi-stijl waarbij de rotsformatie een belangrijke rol speelt. Maar ook de Nature-scaping of Nature-stijl ge´ntroduceerd door de heer Takashi Amano is bijzonder mooi. Bij deze wedstrijd gaat het onder andere om de vormen van scaping zoals bovengenoemde stijlen.

De deelname formulieren en de keuringsrichtlijnen en de regels vindt u aan de linkerkant in het menu. De uiterste inzenddatum op 27 mei 2018, dus zorg ervoor dat je voor die tijd de formulieren heb ingeleverd.

logo